tiistai 21. elokuuta 2012

Projekti oppiminen ja omat tavoitteet

Projekti on tarkkaan suunniteltu hanke tietyn päämäärän saavuttamiseksi.
Projekteilla on tarkkaan määritelty alku, loppu ja aikataulu toteutusta varten. Projektioppimisella tarkoitetaan että, opitaan tekemällä eikä istumalla koulunpenkillä kuuntelemassa ku opettaja papattaa edessä. 
   Koulun ulkopuolella olevissa projekteissa en ole hirveästi ollut ja ensimmäisenä tulikin mieleen kun olin mukana meijän vanhempien omakotitalon varastorakennusta muuttamassa asumiskelpoisesksi. Siinä olin ns. joka paikan höylä ja teinkin villotusta, paneelien naulaamista maalaamista sisustusta ym.  

Projektityöskentelyn näkökulmasta katsottuna niin mieleenpainuvaa oli että, kun on selvät suunnitelmat ja tietty järjestys missä tekee mitäkin niin projektin valmistuminenkin nopeutuu huomattavasti.Toisin ku kouluprojekteissa on tuntunut välillä et ei tämmöstä ole ollut vaan et sävelletää lennosta. 

Tältä projektilta odotan siitä et saadaan aikaseksi hyvää jälkeä, odotukset on korkealla siinä, ja että saan myös tehdä omaan rooliini kuuluvia asioita eikä niihin koiteta sotkeutua liikaa. Roolini tässä projektissa on kuvaaja pääsääntöisesti, todennäkösesti myös lavastan ja valaisen.
  Uskon että hallitsen kameran perusasetukset hyvin. Kehittyä haluaisin mm leikaajana ja valaisjana. Sekä kuvaajana muutenkin saada lisää kokemusta. 

Omat tavoitteet:
onnistun trailerin leikkaamisessa. Onnistun kuvaamaan oikeanlaisen tunnelman saavuttamiseksi. Tavoitteena on myös et osaisin pitää oman näkemyksen puolia tarpeen tullen. 

Toimivassa ryhmässä 
-Olisi tärkeää että kaikki tulee toimeen.
-Kaikille olisi selvää mitä tehdään milloinkin eikä vaa hätiköidä ja tehdä sitä sun tätä. Selkeät roolijaot helpottaisi tätä.
-Kaikki noudattaa aikatauluja. 

                                                                                                               Kuvaaja:   Miia Seppälä

1 kommentti:

  1. Rakennusprojekti on varmasti sukua leffaprojektille. Hyvä vertaus. Leffaprojektin vaikeus rakennusprojektiin verrattuna on että leffaprojektin lopputulosta ei pysty näkemään kunnolla kuin vasta ensimmäisen raakaleikkaus vaiheen jälkeen jos vielä sittenkään. Siitä huolimatta pitäisi pystyä pitämään uskoa yllä että homma on hanskassa ja että lopputulos on kaiken sen vaivan arvoinen.

    Kuvaajan on tosiaan tärkeää tuoda oma näkemyksensä elokuvaan ja erityisesti sen visuaaliseen ilmeeseen. Tämän pitäisi kuitenkin tapahtua ennenkaikkea suunnitteluvaiheessa, kun piirretään kuvakäsistä, tehdään valaisusuunnitelmaa ja lavastusta, mietitään puvustusta. Kuvausvaiheessa kuvaajan pitää toteuttaa suunniteltu ja tarvittaessa joustaa ohjaajan perusteltujen mielipiteiden edessä. Kuvaustilanteessa ei ole aikaa erimielisyyksille, rakentavaa keskustelua toki, mut ei niin et homma menee säätämiseksi tai säveltämiseksi kuten kirjoitit.

    Uskon että sinulla on kaikki edellytykset toimia tässä projektissa viileä hermoisena visualistina ja kameraoperaattorina. vast.tuottaja

    VastaaPoista